Kolmården Adventures
Nyheter
KA-lendern
Om oss
Artiklar
Gästbok
Arrangemang
Multisportlag
Tjänster
Partners
Kontakt


Anv:
Lösen:
3/1 2019 08:19:32
Ultimata Kolmården 2019
Ultimata Kolmården 18 maj 2019
Den 18:e maj kommer den tolfte upplagan av Ultimata Kolmården att genomföras. Tävlingen har två klasser; dam och herrklass.

2019 års upplaga kommer att gå på precis samma bana som de två senaste åren.

TC kommer att vara på Gaddens vall, där vi varit de senaste åren.

Det blir en tidig morgon. 06.00 går starten för löpning till kajakerna som lagts ut vid badplatsen i Graversfors. Sedan följer drygt två mil paddling i smala Kolmårdssjöar, en paddling som också innehåller ett par lyft. Ett av lyften är knappt 2 km och den som har ork, eller en lätt kajak som tävlingsledaren, där kan tjäna tid.

Paddlingen tar ca 3-4 timmar och följs av MTB-cykling. Mycket av multisportcyklingen i Sverige är på grusväg men detta är något annat. Det börjar visserligen på väg men det går uppför, så mycket det går faktiskt. Redan efter två kilometer börjar stigningen från 10 möh till Kolmårdens högsta punkt på 171,2 möh. Efter det följer tre timmars stigcykling på både långsamma och snabba stigar. Avslutningen på en dryg halvtimme sker på grusväg

Sista etappen är en orienteringsbana. 16 kontroller där kontrollbeskrivningen för alla kontroller lyder "höjden uppe på", och det är inga små punkthöjder vi pratar om utan betydligt högre smöberg. I och med att kontrollerna alltid är högst upp så är det relativt lättorienterat - är du inte högst upp är du inte framme! Banan är utmärkt med reflexstavar året om och alla är välkomna att träna på banan.

I mål väntar en magnumflaska cider till varje fullföljande och vinnaren i dam- resp herrklass får tusen kronor kontant i handen och äran att ha vandringspriset hemma ett år. Tvåan och trean får också penningpriser.

Anmälda till 2019;
Damer:


Herrar:
Ola Olsson, Kolmården Adv
Björn Fiander, Nyköpings forsfarare
Håkan Lindgren, Kolmården Adv
Tobbe Petterson, Team Create
Jonas Viklund, Kolmården AdvLag/Duo/Trio/Kvartett:Vill du tävla men har ingen kajak? Mejla Erik på Nomado Kayak så kan han nog skaka fram något. erik AT nomado.se


Välkommen med frågor och din anmälan på; olaoradd AT gmail.com

PM 2015
PM

Banöversikt

Kartor:
Inga kartor ingår i startavgiften. Det har nämligen visat sig att de flesta av de tävlande skrivit ut kartorna i förväg.


E1 - Paddling (.jpg)
E2 - Cykling (.pdf).
E3 - Orientering (.pdf)

GPS-filer:
E2 - Cykling (.gpx)
Högerklicka och välj "Spara länk som.."

Välkomna!
To 7/2KA Cup

KA-lendern

Ultimata Kolmården
18 maj 2019, Sveriges tuffaste solotävling. Mer info.

Kolmården EXtreme
20 maj 2018


Ultimata Kolmården, Hall of fame
Här finns resultaten från alla års Ultimata Kolmården, tillsammans med "Hall of Fame". Klicka för nedladdning av filenMer info.

Hyr Acronkanot
Vill du paddla snabbare?? Hyr silverpilen. Mer info.

© Kolmården Adventures 2019 info@kolmardenadventures.com