Kolmården Adventures
Nyheter
KA-lendern
Om oss
Artiklar
Gästbok
Arrangemang
Multisportlag
Tjänster
Partners
Kontakt


Anv:
Lösen:
6/8 2019 08:07:21
Ultimata Kolmården 2020
Ultimata Kolmården 16e maj 2020
Den 16:e maj kommer den trettonde (oops) upplagan av Ultimata Kolmården att genomföras. Tävlingen har två klasser; dam och herrklass.

2020 års upplaga kommer att gå på precis samma bana som de två senaste åren. Har vi tur har jag lyckats få till kartan så vi kan utnyttja den nyritade O-ringenkartan.

TC kommer att vara på Gaddens vall, där vi varit de senaste åren.

Det blir en lika tidig morgon som varje år. Fem minuter före start kommer Björn Fiander till växlingsplatsen. 06.00 går starten för löpning till kajakerna som lagts ut vid badplatsen i Graversfors. Sedan följer drygt två mil paddling i smala Kolmårdssjöar, en paddling som också innehåller ett par lyft. Ett av lyften är knappt 2 km och den som har ork, eller en lätt kajak som tävlingsledaren, där kan tjäna tid.

Paddlingen tar ca 3-4 timmar och följs av MTB-cykling. Mycket av multisportcyklingen i Sverige är på grusväg men detta är något annat. Det börjar visserligen på väg men det går uppför, så mycket det går faktiskt. Redan efter fyra kilometer börjar stigningen från 10 möh till Kolmårdens högsta punkt på 171,2 möh. Efter det följer tre timmars stigcykling på både långsamma och snabba stigar. Avslutningen på en dryg halvtimme sker på grusväg

Sista etappen är en orienteringsbana. 16 kontroller där kontrollbeskrivningen för alla kontroller lyder "höjden uppe på", och det är inga små punkthöjder vi pratar om utan betydligt högre småberg. I och med att kontrollerna alltid är högst upp så är det relativt lättorienterat - är du inte högst upp är du inte framme! Banan är utmärkt med reflexstavar året om och alla är välkomna att träna på banan.

I mål väntar en magnumflaska cider till varje fullföljande och vinnaren i dam- resp herrklass får tusen kronor kontant i handen och äran att ha vandringspriset hemma ett år. Tvåan och trean får också penningpriser.

Aktuell startlista 2020;
Damer:


Herrar:
Ola Oppås, Kolmården Adv
Björn Fiander, Nyköpings forsfarare
Håkan Lindgren, Kolmården Adv
Tobbe Pettersson, Team Create
David Holmberg, Team Starmaker
Jonas Viklund, Kolmården Adv
Staffan Ahltin, C2
Patrik Svensson, Hasse säljer hus


Lag/Duo/Trio/Kvartett:Vill du tävla men har ingen kajak? Mejla Erik på Nomado Kayak så kan han nog skaka fram något. erik AT nomado.se


Välkommen med frågor och din anmälan på; olaoradd AT gmail.com

PM 2019 , funkar för 2020 också
PM

Banöversikt

Kartor:
Inga kartor ingår i startavgiften. Det har nämligen visat sig att de flesta av de tävlande skrivit ut kartorna i förväg.


E1 - Paddling (.jpg)
E2 - Cykling (.pdf).
E3 - Orientering (.pdf)

GPS-filer:
E2 - Cykling (.gpx)
Högerklicka och välj "Spara länk som.."

Välkomna!
Ultimata Kolmården
16 maj 2020, Sveriges tuffaste solotävling. Mer info.

Kolmården EXtreme
20 maj 2018


Ultimata Kolmården, Hall of fame
Här finns resultaten från alla års Ultimata Kolmården, tillsammans med "Hall of Fame". Klicka för nedladdning av filenMer info.

Hyr Acronkanot
Vill du paddla snabbare?? Hyr silverpilen. Mer info.

© Kolmården Adventures 2020 info@kolmardenadventures.com