Kolmården Adventures
Nyheter
KA-lendern
Om oss
Artiklar
Gästbok
Arrangemang
Multisportlag
Tjänster
Partners
Kontakt


Anv:
Lösen:
31/5 2010 13:36:46
TĂ€vlingsrapport, KAR 2010
TĂ€vlingsrapport, KAR 2010
Svenska Multisportcupens 3:e deltÀvling genomfördes under lördagen och som vanligt blev KolmÄrden Adventure Race en vÀlarrangerad och uppskattad historia.

KolmĂ„rden Adventure Race arrangerades för 10:e gĂ„ngen. I perfekt tĂ€vlingsvĂ€der, 20 grader varmt och vĂ€xlande molnighet, kördes KolmĂ„rden Adventure Race med TC precis vid foten av ”Pillanpisten”. Den snöfria slalombacken skulle bemĂ€stras ett antal gĂ„nger och inte nog med det, flera av KolmĂ„rdens toppar skulle besökas bĂ„de med och utan cykel. Paddlingen gick i Sprickdalsjön Ågelsjön som avslutar förkastningsbranten i vĂ€st som börjar lĂ€ngst ute i BrĂ„viken.

I Elitklassen började tÀvlingen med en prolog rakt uppför slalombacken och sedan vÀxlade lagen ut pÄ första kanotstrÀckan. Som vÀntat blev det ingen större spridning efter den strÀckan och i herrklassen var Team Explore 1 och 2, FK Herkules och PolarPuls.com ganska tÀtt samlade.

I dam var de bÄda Acronlagen och FK Herkules de vassaste pÄ paddlingen. Mixedklassens starkaste paddlare var Evjensport.no, UnAuthorized och PolarPuls.com.

Nu vÀntade en kuperad OL-strÀcka pÄ ca 80 minuter. HÀr gjorde Team Explore 2 nÄgra mindre misstag och tappade pÄ övriga trion. I damklassen orienterade Herkules och Acron norr vÀldigt bra och lÀmnade Acron vÀst en liten bit efter sig. UnAuthorized och PolarPuls var pigga i mixedklassen och drygade ut till bakomvarande lag.

NÀsta strÀcka att bemÀstras och dÀr tÀvlingen visade sig avgöras var pÄ den lÄnga MTB orienteringen pÄ 2h. Team Explore 1 pumpade pÄ bra och skaffade sig en lucka pÄ drygt 10 minuter som de sedan höll Ànda in i mÄl eftersom bara tvÄ kortare strÀckor Äterstod, paddling 5km och OL 2km. Herkules körde ocksÄ bra och skapade en lucka bakÄt till PolarPuls pÄ nÀstan 10 minuter. Team Explore 2 med Johan SkÀrskog och Mikael Lindnord tog nÄgra rejÀla rundvÀgval, tappade en hel del tid och var dÀrmed borta frÄn pallen.

I mÄl segrade Team Explore 1 med John Karlsson och Per Vestling före FK Herkules med Jens Thorild och PÀr Boqvist. Trea blev Polarpuls.com med Jonathan Alm och Niklas Karlsson.

I damklassen höll sig tÀtlagen i samma ordning under de sista strÀckorna och Acron Norr med Pernilla Lagergren och Jeanette Andersson före FK Herkules med Sara Prince och Gabriella Jonsson. Trea blev Acron vÀst med Emma Nilsson och Anna-Lena Axelsson .

I mixklassen segrade UnAuthorized med Wendy och Jo Inge Fjellstad före PolarPuls.com med Ulf Öjebo och Carolin Holmqvist och Evjensport.no med Malin Lundvik och Björn Evjen kom trea.

I Sprintklassen som i Är samlat totalt 90 lag pÄ de tre klasserna Herr, Dam och Mix. I Herrklassen var det först pÄ sista orienteringen det avgjordes, inte mindre Àn fyra lag gick ut inom en minut. Starkast pÄ avslutningen var Team Ski & Run med Martin Ewaldsson och Christian Holmqvist.

I Sprint Mixed vann löpstarka team AZ IF/SL med Maria Kleijn och Kari Eklund.

FK Herkules var Àven med och tog Àven en vinst i Sprint Dam genom Anna Nordelöf och Maria Gustavsson.

Sprint Herr
1. Team Ski & Run (Martin Ewaldsson / Christian Holmqvist)
2. Team MestUte (Fredrik Landin / Johan Karlsson)
3. Team AOK Stevens (Ulf TyrĂšn / Geir Inge Folkestad)

Sprint Dam
1. FK Herkules (Anna Nordelöf / Maria Gustavsson)
2. Team Terrier (Lisa HĂ„kansson / Kristin Levemyr)
3. Team SnÀttringe (Anna Tiderman / Sofia Persson)

Sprint Mixed
1. Team AZ IF/SL (Maria Kleijn / Kari Eklund)
2. Stockholm Multisport M&M (Maria Grauers / Martin Jepson)
3. Uteupplevelser (Sara Hillbom / Anders Joelsson)

Ett speciellt stort tack till alla deltagare som alla gjorde beundransvÀrda prestationer under lördagen! Vi tackar Àven funktionÀrer, sponsorer och publik för att ni bidrog till att skapa en mycket fin tÀvling.

Nu ser vi fram emot nÀstkommande deltÀvling i Stockholm, som Àven den ser ut att bli nÄgot alldeles extra.
Elit-klassen trummar pÄ uppför Yxbacken under prologen
Elit-klassen trummar pÄ uppför Yxbacken under prologen
Anders Lindström, Sweco Karlstad Multisport mot kanotinsĂ€ttningen i Ågelsjön
Anders Lindström, Sweco Karlstad Multisport mot kanotinsĂ€ttningen i Ågelsjön
Segrarna i Dam Elit, Acron Multisport
Segrarna i Dam Elit, Acron Multisport
Team Explore 1, segrare i Elit Herr
Team Explore 1, segrare i Elit Herr
Sprintlagen pÄ vÀg uppför Yxbacken
Sprintlagen pÄ vÀg uppför Yxbacken
Team Explore 1 pÄ vÀg in till vÀxling frÄn MTB-etappen
Team Explore 1 pÄ vÀg in till vÀxling frÄn MTB-etappen
Prispallen, Elit Dam
Prispallen, Elit Dam
Prispallen, Elit Mixed
Prispallen, Elit Mixed
Prispallen, Elit Herr
Prispallen, Elit Herr
Prispallen, Sprint Dam
Prispallen, Sprint Dam
Prispallen, Sprint Mixed
Prispallen, Sprint Mixed
Prispallen, Sprint Herr
Prispallen, Sprint Herr
AIM Challenge KolmÄrden
KolmÄrden Adventures arrangerar 2024 AIM Challenges fjÀrde multisporttÀvling i KolmÄrden en destination som andas multisport Àventyr och upplevelser Mer info.

Ultimata KolmÄrden
18 maj 2024, Sveriges tuffaste privata tillstÀllning. Mer info.

Ultimata KolmÄrden, Hall of fame
HÀr finns resultaten frÄn alla Ärs Ultimata KolmÄrden, tillsammans med "Hall of Fame". Klicka för nedladdning av filenMer info.

Hyr Acronkanot
Vill du paddla snabbare?? Hyr silverpilen. Mer info.

© Kolmården Adventures 2024 info@kolmardenadventures.com