Kolmården Adventures
Nyheter
KA-lendern
Om oss
Artiklar
Gästbok
Arrangemang
Multisportlag
Tjänster
Partners
Kontakt


Anv:
Lösen:
30/12 2023 19:00:00
Ultimata KolmÄrden 2024
Den 18:e maj kommer den sjuttonde (17!!!) upplagan av Ultimata KolmÄrden att genomföras. TillstÀllningen har tvÄ klasser; dam och herrklass.

2024 Ă„rs upplaga kommer att ha samma bana som vanligt.

TÀvlingscentrum kommer att vara pÄ Gaddens vall, dÀr vi varit de senaste Ären.

Det blir dock en lika tidig morgon som varje Är. Fem minuter före start kommer Björn Fiander till vÀxlingsplatsen. 06.00 gÄr starten för löpning till kajakerna som lagts ut vid badplatsen i Graversfors. Sedan följer drygt tvÄ mil paddling i smala KolmÄrdssjöar, en paddling som ocksÄ innehÄller ett par lyft. Ett av lyften Àr knappt 2 km och den som har ork, eller en lÀtt kajak dÀr kan tjÀna tid.

Paddlingen tar ca 3-4 timmar och följs av MTB-cykling. Mycket av multisportcyklingen i Sverige Àr pÄ grusvÀg men detta Àr nÄgot annat. Det börjar visserligen pÄ vÀg men det gÄr uppför, sÄ mycket det gÄr faktiskt. Redan efter fyra kilometer börjar stigningen frÄn 10 möh till KolmÄrdens högsta punkt pÄ 171,2 möh. Efter det följer tre timmars stigcykling pÄ bÄde lÄngsamma och snabba stigar. I Är finns ett par nya hyggen pÄ loopen lÀngst i NO dÀr stigen kan vara svÄr att följa, att cykla den Àr i det nÀrmaste omöjligt. Avslutningen pÄ en dryg halvtimme sker pÄ grusvÀg

Sista etappen Àr en orienteringsbana. 16 kontroller dÀr kontrollbeskrivningen för alla kontroller lyder "höjden uppe pÄ", och det Àr inga smÄ punkthöjder vi pratar om utan betydligt högre smÄberg. I och med att kontrollerna alltid Àr högst upp sÄ Àr det relativt lÀttorienterat - Àr du inte högst upp Àr du inte framme! Banan Àr utmÀrkt med reflexstavar Äret om och alla Àr vÀlkomna att trÀna pÄ banan.

I mÄl vÀntar en magnumflaska cider till varje fullföljande vÀn och snabbaste vÀn i dam- resp herrklass fÄr tusen kronor kontant i handen och Àran att ha vandringspriset hemma ett Är. TvÄan och trean fÄr ocksÄ penningpriser.

MÄlet obemannat efter kl 21:00. De som gÄr i mÄl efter det noterar sin mÄlgÄng genom ett meddelande till tÀvlingsledaren. GÄr ni ut pÄ sista strÀckan efter kl 16:00 kan det vara lÀge att packa ihop vÀskan och lÄsa cykeln sÄ att vÀskan inte blir fÄgelhackad och cykeln inte snodd av nÄn.

Den felbyggda trappan vid Tintomaras trappa Àr nu riven av kommunen. Men vi följer som de senaste Ären orange led som gÄr ovanför eremiten Jacobs grotta och Tintomaras trappa. Det Àr alltsÄ ca 400 efter E2:1, precis efter stocken tvÀrs över stigen och lilla bÀcken som man nu ska hÄlla höger.

TĂ€vlande2024;

Damer:
1. Åsa Erlandsson, City Wolfs

Herrar:
1. Ola OppÄs, KolmÄrden Adv
2. HÄkan Lindgren, KolmÄrden Adv
3. Tobbe Pettersson, Team Create
4. Henrik Pilvinge, KolmÄrden Adv
5. Jonas Viklund, KolmÄrden Adv
6. Peter Röök, Stockholm Multisport
7. Björn Fiander, Nyköpings Forspaddlare
8. Martin Ahlbom, Team MEJA
9. Christer Casselsjö, KolmÄrden Adv
10. Henrik Vourinen, KolmÄrden Adv
11. Theo Öjerteg, KolmĂ„rden Adv
12. Mats RöjgÄrd, KolmÄrden Adv
13. Jens Thorild, Mölndal Outdoor
14. Olle Axelsson, NocOut


Lag/Duo/Trio/Kvartett:


Vill du vara med och tÀvla men har ingen kajak?
KolmÄrden Adventures kanske kan ha nÄgon kajak för uthyrning, allt frÄn vingel till brygga, hör av dig till tÀvlingsledaren.

VÀlkommen med frÄgor och din anmÀlan till; henrik.pilvinge AT gmail.com

PM 2024
PM

Banöversikt

Kartor:
Inga kartor ingÄr i startavgiften. Det har nÀmligen visat sig att de flesta av de tÀvlande skrivit ut kartorna i förvÀg.

E1 - Paddling (.jpg)
E2 - Cykling (.pdf).
E2 - Detaljerad cykelkarta vÀst (.pdf).
E2 - Detaljerad cykelkarta öst (.pdf).
E3 - Orientering (.pdf)

GPS-filer:
E2 - Cykling (.gpx)
Högerklicka och vÀlj "Spara lÀnk som.."

VĂ€lkomna!
AIM Challenge KolmÄrden
KolmÄrden Adventures arrangerar 2024 AIM Challenges fjÀrde multisporttÀvling i KolmÄrden en destination som andas multisport Àventyr och upplevelser Mer info.

Ultimata KolmÄrden
18 maj 2024, Sveriges tuffaste privata tillstÀllning. Mer info.

Ultimata KolmÄrden, Hall of fame
HÀr finns resultaten frÄn alla Ärs Ultimata KolmÄrden, tillsammans med "Hall of Fame". Klicka för nedladdning av filenMer info.

Hyr Acronkanot
Vill du paddla snabbare?? Hyr silverpilen. Mer info.

© Kolmården Adventures 2024 info@kolmardenadventures.com