Kolmården Adventures
Nyheter
KA-lendern
Om oss
Artiklar
Gästbok
Arrangemang
Multisportlag
Tjänster
Partners
Kontakt


Anv:
Lösen:
29/3 2011 20:20:50
Ultimata KolmÄrden 2011
****************
Nytt nytt!

En ny kontroll Àr tillagd pÄ löpningen. Dessutom justerar vi löpstrÀckan till kanoterna lite och Àven utgÄngen pÄ cyklingen. Allt finns pÄ ny version av kartan för E3 och ni hittar den lÀngst ner hÀr pÄ sidan.

****************

Den 21:a maj kommer den fjÀrde upplagan av Ultimata KolmÄrden att genomföras. TÀvlingen har tvÄ klasser; dam och herrklass. Dessutom kan man anmÀla sig som lag och köra en strÀcka var men den tÀvlingen rÀknas inte riktigt och har inget pris.

Årets upplaga kommer att gĂ„ pĂ„ precis samma bana som förra Ă„ret, förutom att cyklingen inte kommer att gĂ„ över jĂ€rnvĂ€gen precis i början. De tĂ€vlande fĂ„r cykla ca 500 m söderut och passera jĂ€rnvĂ€gen pĂ„ bron vid Hultdalsskolan.

Det blir en tidig morgon pĂ„ Åby IP. 06.00 gĂ„r starten för löpning till kajakerna som lagts ut vid badplatsen i Graversfors. Sedan följer tvĂ„ mil paddling i smala KolmĂ„rdssjöar, en paddling som ocksĂ„ innehĂ„ller ett par lyft. Ett av lyften Ă€r ca 2 km och den som har ork dĂ€r kan tjĂ€na tid.

Paddlingen tar ca 3,5-4,5 timmar och följs av MTB-cykling. Mycket av multisportcyklingen i Sverige Àr pÄ grusvÀg men detta Àr nÄgot annat. Det börjar visserligen pÄ vÀg men det gÄr uppför, sÄ mycket det gÄr faktiskt. Redan efter en kilometer börjar stigningen frÄn 10 möh till KolmÄrdens högsta punkt pÄ 171,2 möh. Efter det följer tre timmars stigcykling pÄ bÄde lÄngsamma och snabba stigar. Avslutningen pÄ en dryg halvtimme sker pÄ grusvÀg

Sista etappen Àr en orienteringsbana. 14 kontroller dÀr kontrollbeskrivningen för alla kontroller lyder "höjden uppe pÄ", och det Àr inga smÄ punkthöjder vi pratar om utan betydligt högre smÄberg. I och med att kontrollerna alltid Àr högst upp sÄ Àr det relativt lÀttorienterat - Àr du inte högst upp Àr du inte framme! Banan Àr utmÀrkt med reflexstavar Äret om och alla Àr vÀlkomna att trÀna pÄ banan.

I mÄl vÀntar en magnumflaska cider till varje fullföljande och vinnaren i dam- resp herrklass fÄr tusen kronor kontant i handen och Àran att ha vandringspriset hemma ett Är. TvÄan och trean fÄr ocksÄ penningpriser, summan beror lite pÄ antalet deltagare.

Den dam och herre som Àr snabbast totalt pÄ lördag och söndag vinner 3000 kr sÄ det finns alltsÄ chans att kamma hem 4000 kr för den som Àr kapabel.

Den fullföljande som har kortast total vÀxlingstid vinner ett specialpris. I fjol hade Olof Sundström totalt 40 sekunders vÀxlingstid och Äret innan var Sonny frÄn Lundhags vinnare pÄ strax över minuten.

Det gÄr att anmÀla sig redan nu. GÄ in pÄ KAR-sidan och gör din anmÀlan via webbformulÀret. Notera att det Àr en speciell anmÀlan för de som vill köra bÄda dagarna och ha chans att bli den största/-e egoisten.

Vill du tÀvla men har ingen kajak? Mejla Erik pÄ Nomado Kayak sÄ kan han nog skaka fram nÄgot. erik AT nomado.se

Det finns ett vandrarhem i Åby, vi rekommenderar att ringa dem för boende.
http://www.abyvandrarhem.se

VÀlkommen med frÄgor och din anmÀlan pÄ; olao AT home.se

AnmÀlan

PM

Banöversikt

Kartor:
E1 - Paddling (.jpg)
E2 - Cykling (.pdf).
E3 - Löpning (.pdf)

GPS-filer:
E2 - Cykling (.gpx)
Högerklicka och vÀlj "Spara lÀnk som.."


Ultimata KolmÄrden
18 maj 2024, Sveriges tuffaste privata tillstÀllning. Mer info.

Ultimata KolmÄrden, Hall of fame
HÀr finns resultaten frÄn alla Ärs Ultimata KolmÄrden, tillsammans med "Hall of Fame". Klicka för nedladdning av filenMer info.

Hyr Acronkanot
Vill du paddla snabbare?? Hyr silverpilen. Mer info.

© Kolmården Adventures 2024 info@kolmardenadventures.com