Kolmården Adventures
Nyheter
KA-lendern
Om oss
Artiklar
Gästbok
Arrangemang
Multisportlag
Tjänster
Partners
Kontakt


Anv:
Lösen:
4/6 2011 17:57:36
En helg i sällskap av multisport
När man läser tävlings-PM och reportage om multisporttävlingar skulle man lätt kunna tro att en träningshelg med RKA betyder psyklånga träningspass i riktigt grisig terräng och max två timmars sömn (i tält). Helt fel! Fin natur, kvalitetshäng och mys med familjerna stod på agendan.

Dag 1, fredag: planen var 20 km mtb, 12 km OL och 15 km mtb. Utfallet blev 30 km mtb, 4 KM OL och 15 km mtb. Ett rätt av tre! Cyklingen gick i härlig miljö; grusvägar, kohagar och mot slutet även stig. Mankan tog oss till en grotta mitt ute i skogen och vidare mot en sträcka som ingick i 10-mila förra året. Löpningen fick vi dock korta av lite då vi enligt plan skulle varit tillbaka vid stugan vid samma tidpunkt då vi faktiskt började springa. Här knorrades det lite om bristen på bastu och kall folköl… Orienterarna studsar dock iväg på lätta ben, Oskar & Simon får ta i lite mer. Nyttigt. Mats visar oss en enorm av jord och grenar övertäckt vattenreservoar. Vi cyklar hem och mystempot från första mtb-delen byts plötsligt ut mot organiserad dragning. Sista kilometrarna visar uttagningskommittén till Slovenien oss övriga vart skåpet ska stå och cyklar effektivt sönder klungan. Just före ankomst till vårt natthärbärge dundrar en hel flock dovhjortar över vägen. Häftigt!

Kvällen avslutas med middag och whisky framför brasan. Och vi sover inomhus i sängar…

Dag 2, lördag: nu har göteborgssektionen och ytterligare ett par lokala förmågor anslutit. På förmiddagen bjuds vi på ca 70 km mtb, återigen i härlig skogsmiljö. Ibland orienteras det lite på chans. Det gör inget. Vi cyklar på elljusspåret i Rejmyre och stannar även till där för glass. Vi cyklar likt onyktra studenter över en hängbro och hittar en arena för tornerspel mitt ute i obygden. Annars är det mesta sig likt, Mankan kan inte cykla i grupp… Svettiga och dammiga plumsar vi till sist i sjön nedanför huset och konstaterar att det är otippat varmt för att vara i mitten av maj.

Till lunch har familjerna anslutit. Grill och mys! På eftermiddan lekpaddlas det lite. Birath, Mankan och Gabriella hittar dock iväg på en långtur som stundtals enligt uppgift är lite kämpig. Paddla uppför en fors?!

I vilket fall fortsätter dagen med mer kvalité i form av en intressant föreläsning angående träning, formtoppning och kost. Jag tror alla fick något att fundera på. Undertecknad har dock fortfarande inte skaffat nytt gymkort…

De flesta väljer att avsluta träningshelgen efter föreläsningen. För övriga slutar dag 2 som dag 1.

Dag 3, söndag. Vi är fyra som beger oss ut och myspaddlar i två av de vackra sjöarna utanför Finspång. Sol och plattvatten, sämre kan man ha det… Efter en lyckad helg beger vi oss hemåt. Glada!

Men ingen whisky den kvällen…

/Oskar
AIM Challenge Kolmården
Kolmården Adventures arrangerar 2024 AIM Challenges fjärde multisporttävling i Kolmården en destination som andas multisport äventyr och upplevelser Mer info.

Ultimata Kolmården
18 maj 2024, Sveriges tuffaste privata tillställning. Mer info.

Ultimata Kolmården, Hall of fame
Här finns resultaten från alla års Ultimata Kolmården, tillsammans med "Hall of Fame". Klicka för nedladdning av filenMer info.

Hyr Acronkanot
Vill du paddla snabbare?? Hyr silverpilen. Mer info.

© Kolmården Adventures 2024 info@kolmardenadventures.com