Kolmården Adventures
Nyheter
KA-lendern
Om oss
Artiklar
Gästbok
Arrangemang
Multisportlag
Tjänster
Partners
Kontakt


Anv:
Lösen:
12/3 2012 23:59:59
Ultimata KolmÄrden 2012
**********
NYTT NYTT
**********

För att undvika korsning med jÀrnvÀgen i slutet pÄ E3 har jag lagt till en kontroll. Ny karta, i bÀttre skala Àn förra Äret, finns nedan.

Nu Àr det Àven dags att anmÀla sig!

Lev!
/Ola

***********

Den 5:e maj kommer den femte upplagan av Ultimata KolmÄrden att genomföras. TÀvlingen har tvÄ klasser; dam och herrklass.

Årets upplaga kommer att gĂ„ pĂ„ precis samma bana som förra Ă„ret.

Det blir en tidig morgon pĂ„ Åby IP. 06.00 gĂ„r starten för löpning till kajakerna som lagts ut vid badplatsen i Graversfors. Sedan följer tvĂ„ mil paddling i smala KolmĂ„rdssjöar, en paddling som ocksĂ„ innehĂ„ller ett par lyft. Ett av lyften Ă€r ca 2 km och den som har ork dĂ€r kan tjĂ€na tid.

Paddlingen tar ca 3-4 timmar och följs av MTB-cykling. Mycket av multisportcyklingen i Sverige Àr pÄ grusvÀg men detta Àr nÄgot annat. Det börjar visserligen pÄ vÀg men det gÄr uppför, sÄ mycket det gÄr faktiskt. Redan efter en kilometer börjar stigningen frÄn 10 möh till KolmÄrdens högsta punkt pÄ 171,2 möh. Efter det följer tre timmars stigcykling pÄ bÄde lÄngsamma och snabba stigar. Avslutningen pÄ en dryg halvtimme sker pÄ grusvÀg

Sista etappen Àr en orienteringsbana. 16 kontroller dÀr kontrollbeskrivningen för alla kontroller lyder "höjden uppe pÄ", och det Àr inga smÄ punkthöjder vi pratar om utan betydligt högre smÄberg. I och med att kontrollerna alltid Àr högst upp sÄ Àr det relativt lÀttorienterat - Àr du inte högst upp Àr du inte framme! Banan Àr utmÀrkt med reflexstavar Äret om och alla Àr vÀlkomna att trÀna pÄ banan.

I mÄl vÀntar en magnumflaska cider till varje fullföljande och vinnaren i dam- resp herrklass fÄr tusen kronor kontant i handen och Àran att ha vandringspriset hemma ett Är. TvÄan och trean fÄr ocksÄ penningpriser, summan beror lite pÄ antalet deltagare.

Vill du tÀvla men har ingen kajak? Mejla Erik pÄ Nomado Kayak sÄ kan han nog skaka fram nÄgot. erik AT nomado.se

Det finns ett vandrarhem i Åby, vi rekommenderar att ringa dem för boende.
http://www.abyvandrarhem.se

VÀlkommen med frÄgor och din anmÀlan pÄ; olao AT home.se

PM

Banöversikt

Kartor:
I tÀvlingspÄsen som delas ut pÄ tÀvlingsmorgonen finns orienteringskartor med banmarkeing som tÀcker 90 % av cykelstrÀckan. Av olika men skÀliga anledningar finns dessa kartor inte med pÄ hemsidan.
För den som vill trÀna pÄ banan i förvÀg finns dessa att fÄ av tÀvlingsledar-Ola.

E1 - Paddling (.jpg)
E2 - Cykling (.pdf).
E3 - Löpning (.pdf)

GPS-filer:
E2 - Cykling (.gpx)
Högerklicka och vÀlj "Spara lÀnk som.."

VĂ€lkomna!

AIM Challenge KolmÄrden
KolmÄrden Adventures arrangerar 2024 AIM Challenges fjÀrde multisporttÀvling i KolmÄrden en destination som andas multisport Àventyr och upplevelser Mer info.

Ultimata KolmÄrden
18 maj 2024, Sveriges tuffaste privata tillstÀllning. Mer info.

Ultimata KolmÄrden, Hall of fame
HÀr finns resultaten frÄn alla Ärs Ultimata KolmÄrden, tillsammans med "Hall of Fame". Klicka för nedladdning av filenMer info.

Hyr Acronkanot
Vill du paddla snabbare?? Hyr silverpilen. Mer info.

© Kolmården Adventures 2024 info@kolmardenadventures.com