Kolmården Adventures
Nyheter
KA-lendern
Om oss
Artiklar
Gästbok
Arrangemang
Multisportlag
Tjänster
Partners
Kontakt


Anv:
Lösen:
20/6 2007 20:47:28
ReseberÀttelse VR2007
SÄ samlades Äter dryga 16 000 cyklister vid VÀtterns strand i Motala för att ta sig an den 42:a VÀtternrundan. SÄ Àven KolmÄrden Adventures cykelfantaster; Simon, Joel, PÀr, Henrik, Jens, Magnus och Jonas. Likt den bÀsta semesterresa packades husbil och husvagn med cyklar och klÀder, energibars och slangar. Nu kom det senare att visas att det inte blev nÄgon semestertur...

KvÀllen innan tillbringades pÄ RÄdmansgatan, stort tack till Helena Carlsson som upplÀt parkerings- och tÀltplats till oss. Vad ska man Àta, hur ska man klÀ sig, frÄgorna var mÄnga.

Halv fyra ringde vÀckarklockorna och strax dÀrpÄ stod grötkastrullen pÄ spisen. Sju allvarliga herrar intog sin frukost i tystnad, eller som nÄgon sa; bÀst att spara pÄ samtalsÀmnena till loppet.

Under natten hade den stilla kvĂ€llsbrisen ersatts av en frisk och kall ostlig vind som kom att stĂ€lla till det för oss under dagen. Efter en obligatorisk lagbild vĂ€nde vi cyklarna in i startfĂ„llan och tio minuter i fem rullade vi ut pĂ„ vĂ„r 300 km lĂ„nga cykeltur. Efter att motorcykeln slĂ€ppt oss vid rv 50 tog vi kommandot i klungan och satte upp farten för att klara vĂ„rt mĂ„l; under nio timmar. Samarbetet oss emellan, med viss hjĂ€lp av andra cyklister, gick bra och vi tog snart in sĂ„ mycket tid att vi beslöt oss att ta en kort p-paus efter GrĂ€nna. Henriks blĂ„sa protesterade dock, den ville inte vĂ€nta sĂ„ lĂ€nge. Vi hade dock Ă„tersamlats nĂ€r det var dags att ge sig i kast med den mest kuperade delen av rundan; GrĂ€nna – Jönköping. Backen i Kaxholmen betvingades och med god fart fortsatte vi nedför mot Jönköpings depĂ„n som enligt planerna passerades utan stopp. SvĂ„rare var det att passera sjĂ€lva staden dĂ„ gatukontoret beslutat sig skicka ut sopmaskinerna pĂ„ gatorna just denna lördagsmorgon!

I takt med att vi tog oss an den lÄnga klÀttringen efter Jönköping kom vi ocksÄ för första gÄngen pÄ riktigt i kontakt med vinden, en vind som sedan gjorde sitt bÀsta för att sÀtta kÀppar i hjulet(!) pÄ vÄr sub9-satsning. Vi lyckades dock hÄlla ihop klungan till kontrollen i Fagerhult dÀr vattenflaskor fylldes och fickorna stoppades fulla av rÄgbullar. RÄgbullar Àr för övrigt vÀldigt svÄra att Àta, eller Ätminstonde vÀldigt svÄra att svÀlja med torr cykliststrupe. Strax dÀrefter drabbades vi av vÄr första bakslag, Henrik, kanske pÄ grund av rÄgbullen, tvingades syna asfalten. Som tur Àr hade vi och Henrik tur och han kom undan med en stukning och skrubbsÄr, nÀr vi sÄg honom stÄ och hÄlla sig om axeln misstÀnkte nog mer Àn en av oss nyckelbensbrott, men som tur Àr besannades inte vÄra förhagor.

Lite cykelvĂ„rd och vi var pĂ„ vĂ€g igen. Straxt dĂ€rpĂ„ tvingades Jonas kapitulera inför vĂ€drets makter, vinden och det faktum att vi nu cyklat nĂ€ra halva strĂ€ckan gjorde att han tappade kontakten med klungan. Han var den förste men inte den siste, dĂ„ Ă€ven Magnus strax efter Hjo, dĂ€r Joel efter konstens alla regler skĂ€llt ut en bilist, tvingades ge upp tanken om att klara sig under nio timmar. Den tid som vi tjĂ€nat pĂ„ ostsidan av Sveriges andra sjö, och som mest var uppe i ca 20 minuter, Ă„ts nu upp för varje minut som gick. Medan Jonas och Magnus avhĂ€ngda kĂ€mpade för att hitta nĂ„gon lĂ€mplig klunga, hade ”utbrytarna” tagit sig till Karlsborg dĂ€r PĂ€r fick den första av tre punkteringar som effektivt hindrade Ă€ven honom frĂ„n att uppnĂ„ den nu undflyende mĂ„let. Med hjĂ€lp frĂ„n ovan tog sig nu det uppdelade KolmĂ„rdsgĂ€nget förbi backarna kring Boviken och alla antog nog att den vind som under en lĂ„ng tid hĂ„llt ner farten nog skulle ge förnyad kraft nĂ€r vi vĂ€l vĂ€nt söderut vid Hammarsundet.

Döm av vÄr förvÄning dÄ den enda hjÀlp vi fick var nÄgra hundra meter in mot Medevi och nÄgon kilometer pÄ LemundavÀgen. Allt annat Àn ren vind i ryggen Àr motvind! UngefÀr samtidigt som Simon, vÄr hjÀlte, passerade mÄllinjen i Motala hade Magnus kommit i fatt Joel och Jens, men innan de tre hade trampat klart för dagen hade Henrik, med ömmande hand och stramande skrubbsÄr Àven hann hunnit ta sig i mÄl.

Trötta men överlag nog nöjda cyklister samlades i parken med sallad och öl och straxt dÀrefter kom Àven Jonas och PÀr, som nu mÄste anses vara expert pÄ punkteringar, i mÄl. Bortförklaringarna , taktikmissarna och funderingarna pÄ nÀsta gÄng var sedan sjÀlvklara samtalsÀmnen innan sju trötta cyklister, pÄ var sitt hÄll, kröp till kojs.
AIM Challenge KolmÄrden
KolmÄrden Adventures arrangerar 2024 AIM Challenges fjÀrde multisporttÀvling i KolmÄrden en destination som andas multisport Àventyr och upplevelser Mer info.

Ultimata KolmÄrden
18 maj 2024, Sveriges tuffaste privata tillstÀllning. Mer info.

Ultimata KolmÄrden, Hall of fame
HÀr finns resultaten frÄn alla Ärs Ultimata KolmÄrden, tillsammans med "Hall of Fame". Klicka för nedladdning av filenMer info.

Hyr Acronkanot
Vill du paddla snabbare?? Hyr silverpilen. Mer info.

© Kolmården Adventures 2024 info@kolmardenadventures.com