Kolmården Adventures
Nyheter
KA-lendern
Om oss
Artiklar
Gästbok
Arrangemang
Multisportlag
Tjänster
Partners
Kontakt


Anv:
Lösen:
2/2 2010 20:12:17
Ultimata KolmÄrden 2010
Resultat frÄn Ärets tÀvling finns hÀr

Den 22:e maj kommer den tredje upplagan av Ultimata KolmÄrden att genomföras. TÀvlingen har tvÄ klasser; dam och herrklass. Dessutom kan man anmÀla sig som lag men den tÀvlingen rÀknas inte riktigt och har inget pris.

Årets upplaga kommer att gĂ„ pĂ„ precis samma bana som förra Ă„ret. Till förra Ă„ret lĂ€ttade vi upp cykelslingan lite och flyttade upp första kontrollen pĂ„ orienteringen. Justeringen uppskattades av alla sĂ„ vi kör likadant i Ă„r igen.

Det blir en tidig morgon pĂ„ Åby IP. 06.00 gĂ„r starten för löpning till kajakerna som lagts ut vid badplatsen i Graversfors. Sedan följer tvĂ„ mil paddling i smala KolmĂ„rdssjöar, en paddling som ocksĂ„ innehĂ„ller ett par lyft. Ett av lyften Ă€r ca 2 km och den som har ork dĂ€r kan tjĂ€na tid.

Paddlingen tar ca 3,5-4,5 timmar och följs av MTB-cykling. Mycket av multisportcyklingen i Sverige Àr pÄ grusvÀg men detta Àr nÄgot annat. Det börjar visserligen pÄ vÀg men det gÄr uppför, sÄ mycket det gÄr faktiskt. Redan efter en kilometer börjar stigningen frÄn 10 möh till KolmÄrdens högsta punkt pÄ 171,2 möh. Efter det följer tre timmars stigcykling pÄ bÄde lÄngsamma och snabba stigar. Avslutningen pÄ en dryg halvtimme sker pÄ grusvÀg.

Sista etappen Àr en orienteringsbana. 14 kontroller dÀr kontrollbeskrivningen för alla kontroller lyder "höjden uppe pÄ", och det Àr inga smÄ punkthöjder vi pratar om utan betydligt högre smÄberg. I och med att kontrollerna alltid Àr högst upp sÄ Àr det relativt lÀttorienterat - Àr du inte högst upp Àr du inte framme! Banan Àr utmÀrkt med reflexstavar Äret om och alla Àr vÀlkomna att trÀna pÄ banan.

I mÄl vÀntar en magnumflaska cider till varje fullföljande och vinnaren i dam- resp herrklass fÄr tusen kronor kontant i handen och Àran att ha vandringspriset hemma ett Är. TvÄan och trean fÄr ocksÄ penningpriser, summan beror lite pÄ antalet deltagare.

Den fullföljande som har kortast total vÀxlingstid vinner ett specialpris. I fjol hade Sonny frÄn Lundhags totalt en knapp minut sÄ det Àr ungefÀr sÄ snabb man mÄste vara för att vinna det priset.

Det gÄr att anmÀla sig redan nu. Skicka ett mail enligt nedan med önskemÄl om klass, kajaktransport och ev boende. Startavgiften Àr 350 kr och betalning önskas helst till KolmÄrden Adventures bankgirokonto, 5589-0545, senast innan startskottet gÄr.

AnmÀlda;
Ola Olsson Rejlers-KolmÄrden Adv
Joel Birath, Rejlers-KolmÄrden Adv
Olof Sundström, Mr(&Mrs) Smith
Fredrika Alvarsson, Rimforsa (betalt bg 2010-05-24)
Peter Alvarsson, Rimforsa (betalt bg 2010-05-24)
Mats RöjgÄrd, Rejlers-KolmÄrden Adv (betalt bg 2010-05-21)
Henrik Vuorinen, Rejlers-KolmÄrden Adv
Jonas Lindkvist, Herkules
Christofer Fredriksson (betalt bg 2010-05-21)
Theo Öjerteg, Rejlers-KolmĂ„rden Adv (betalt bg 2010-05-19)

Intresse har visats av;
John Andén,
Peter Villadssen, Proteam.dk
Johan Hasselmark, FJS

FjolÄrsvinnaren och förfjolstrean Johan SkÀrskog har avböjt deltagande i Är. Han avstÄr för han mÄr sÄ dÄligt efter Ultimata KolmÄrden för den Àr sÄ otroligt jobbig, bÄde fysiskt och psykiskt.

Vill du tÀvla men har ingen kajak? Mejla Erik pÄ Nomado Kayak sÄ kan han nog skaka fram nÄgot.
erikATnomado.se

Det finns ett vandrarhem i Åby, vi rekommenderar att ringa dem för boende.
http://www.abyvandrarhem.se

VÀlkommen med frÄgor och din anmÀlan pÄ;
olao AT home.se

PM

Banöversikt

Kartor:

E1 - Paddling (.jpg)
E2 - MTB (.pdf).
E3 - Löpning (.jpg)
AIM Challenge KolmÄrden
KolmÄrden Adventures arrangerar 2024 AIM Challenges fjÀrde multisporttÀvling i KolmÄrden en destination som andas multisport Àventyr och upplevelser Mer info.

Ultimata KolmÄrden
18 maj 2024, Sveriges tuffaste privata tillstÀllning. Mer info.

Ultimata KolmÄrden, Hall of fame
HÀr finns resultaten frÄn alla Ärs Ultimata KolmÄrden, tillsammans med "Hall of Fame". Klicka för nedladdning av filenMer info.

Hyr Acronkanot
Vill du paddla snabbare?? Hyr silverpilen. Mer info.

© Kolmården Adventures 2024 info@kolmardenadventures.com